ما در این مقاله سعی داریم شما را با معایب لیزر موهای زائد آشنا کنیم. در سال های اخیر لیزر موهای زائد به یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن موهای آزار دهنده بدن و صورت تبدیل شده است. این روش ایمن و موثر تنها روش حذف دائمی موهای زائد است. تمامی روش های درمانی و زیباسازی هر چقدر هم کم تهاجمی و بی خطر باشد می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد و لیزر از این قاعده مستثنی نیست. برای آشنا شدن با معایب لیزر موهای زائد با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد چیست ؟
موثرترین و ساده ترین راه برای از بین بردن و از بین بردن موهای زائد لیزر است که فقط در کلینیک زیبایی پوست و مو قابل انجام است زیرا این کار نیاز به مهارت و تجربه متخصصین دارد. راکس اندرسون آمریکایی در سال 1996 با استفاده از مطالعات و با آزمایشات خود متوجه شد که می تواند ریشه یا ساقه مو را بدون تأثیر بر پوست و سلول های موی اطراف آن با استفاده از امواج لیزر و اندازه های صحیح و دقیق دستگاه لیزر مو هدف قرار دهد.
حتی آقای اندرسون هم فکر نمی کرد که روش لیزر موهای زائد با دستگاه های مختلف و بعدها با بهترین دستگاه لیزر موهای زائد بدن به این زودی به یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای از بین بردن موهای زائد تبدیل شود. لیزر موهای زائد بدن به این صورت است که دستگاه های مختلف لیزر موهای زائد امواج خاصی را با طول موج مشخص بر روی پوست بدن ساطع می کنند و حتی بدون آسیب رساندن به پوست و موهای اطراف ناحیه مورد نظر باعث از بین رفتن مو می شوند.
چگونگی عملکرد لیزر موهای زائد :
نور لیزر هر چیزی که رنگ تیره داشته باشد را گرم کرده و می سوزاند. با حرارت دادن و سوزاندن موهای سیاه داخل فولیکول مو، خود فولیکول مو آسیب دیده و از بین می رود. برخی از موهای ما در مرحله استراحت و برخی از موهای ما در مرحله رشد هستند، اگر در طول لیزر تمام بدن فولیکول مو در مرحله استراحت باشد، اشعه لیزر روی این مورد تاثیری ندارد. به همین دلیل برای از بین بردن بیشتر موها باید جلسات را تکرار کرد تا موهای بیشتری از بین برود.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد چقدر است ؟
تعداد جلسات لیزر کل بدن به دستگاه لیزر بستگی دارد. هر چه دستگاه لیزر جدیدتر و پیشرفته تر باشد، کیفیت بالاتری دارد و در جلسات کمتری به هدف خود خواهید رسید. اما باید 6 جلسه برای لیزر کل بدن مشخص شود و بعد از 6 جلسه تصمیم بگیرید که آیا لیزر درمانی را ادامه دهید یا متوقف کنید. البته تعداد جلسات لیزر بدن به نوع پوست و رنگ آن و همچنین موهای بدن بستگی دارد و گاهی اوقات تعداد جلسات لیزر به 8-10 جلسه می رسد.
مزایای لیزر موهای زائد
لیزر بدن مزایای زیادی دارد که باعث شده است بهتر از سایر روش ها به نتیجه مطلوب دست یابد.ب رخی از مزایای لیزر کل بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- در طول لیزر بدن، پس از هر جلسه، موهای زائد کمتر، ریزتر و بی رنگ تر از جلسات قبلی خواهند بود.
- با انتخاب لیزر کل بدن به سرعت از شر موهای زائد خلاص می شوید.
- از اصلاح روزانه خلاص می شوید.
- این روش نه تنها برای از بین بردن موهای زائد مفید است، بلکه می توان از آن برای بهتر شدن نواحی آسیب دیده استفاده کرد.
- با انتخاب این روش هیچ زخم و آکنه ای روی پوست ایجاد نمی شود.
- نرمی و لطافت پوست یکی از مزایای این روش است.
- شما می توانید با خیال راحت در مجالس بدون نقص و بدون مو بر روی پوست شرکت کنید.
- با لیزر درمانی مکرر، تیرگی پوست در نواحی مانند زیر بغل و ناحیه بیکینی برطرف می شود.
- روش های قدیمی از بین بردن موهای زائد را کنار بگذارید.
برای آشنا شدن با هزینه لیزر در شهرک غرب به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.
آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود ؟
امواج لیزر به هیچ وجه نمی تواند بر ناباروری زنان تأثیر بگذارد. اگر از چنین شایعاتی ناراحت هستید، می توانید تحقیقات علمی و معتبر انجام شده در دانشگاه های مطرح دنیا را مطالعه کنید. در هیچ کدام موردی که اثر لیزر بر ناباروری زنان را ثابت کند وجود ندارد. پس اگر در اطرافیان خود به سخنان چنین افرادی برخورد کردید، مطمئن شوید که سخنان آن ها منبع علمی نداشته و فقط شایعه است.
پرتوهای لیزر از نوع فرابنفش هستند که بسته به نوع دستگاه انتخابی دارای طول موج تقریبی 755 نانومتر تا 1024 نانومتر هستند. از آنجایی که امواج در این محدوده قدرت نفوذ به لایه های عمقی پوست را ندارند، هیچ آسیبی به سایر قسمت های بدن از جمله اندام های مربوط به تولید مثل و بارداری وارد نمی کنند. انرژی ساطع شده از این امواج توسط فولیکول های مو جذب می شود. در نتیجه چرخه رشد مو به هم می خورد و پس از چندین بار تکرار، روند رشد مو به طور کامل متوقف می شود.
معایب لیزر موهای زائد
عوارض روش های مختلف درمانی به روش های مختلفی ظاهر می شود. برخی از عوارض جانبی طبیعی هستند. در طول لیزر یا سایر عمل های زیبایی، شما ساختار طبیعی بدن را تغییر می دهید و باید انتظار داشته باشید که بدن شما به این تغییر واکنش نشان دهد. عوارض جانبی معمولی شامل درد جزئی، التهاب و قرمزی پوست است. این عوارض لیزر موقتی هستند و خیلی سریع از بین می روند.
برخی از عوارض لیزر موهای زائد مانند پوسته پوسته شدن، موقتی و طبیعی هستند. اما ما به ندرت آن ها را می بینیم. سایر عوارض لیزر مانند تغییر رنگ پوست و جای زخم از عوارض حاد این روش درمانی محسوب می شود و ناشی از اشتباهات درمانی است. لیزر موهای زائد روشی بسیار ایمن است و عوارض جانبی آن به ندرت مشاهده می شود. در ادامه با معایب لیزر موهای زائد آشنا می شوید :
درد، قرمزی و التهاب :
لیزر موهای زائد به طور خاص پیاز مو و فولیکول های مو را که اندام های تولید کننده مو در بدن هستند، هدف قرار می دهد. آسیب به هر بافتی باعث واکنش بدن می شود. به همین دلیل، تخریب انتخابی فولیکول ها می تواند باعث واکنش هایی مانند قرمزی و التهاب پوست در نواحی تحت درمان با لیزر شود. بعد از لیزر امکان دارد کمی احساس سوزن سوزن شدن یا حساسیت داشته باشید. تورم ممکن است مشاهده شود.
قرمزی و التهاب موقتی هستند و خیلی سریع از بین می روند. نواحی پوستی که از این عارضه رنج می برند شبیه پوستی است که به تازگی تراشیده شده یا اپیلاسیون شده است. گاهی اوقات از بی حس کننده های موضعی برای کم شدن واکنش پوست به فرآیند لیزر استفاده می شود. قرمزی و التهاب قابل اجتناب نیست و از عوارض طبیعی لیزر موهای زائد است. در مورد درمان، استفاده از کمپرس سرد بلافاصله بعد از لیزر و استفاده از استروئیدهای موضعی می تواند این عوارض را بهبود بخشد.
روش لیزر موهای زائد نباید دردناک باشد. گاهی اوقات به دلیل حساسیت بالای پوست یا عدم استفاده از تکنیک های خنک کننده در طول درمان، بیمار دچار درد و سوزش پوست می شود. اگر پوست حساس باشد، لیزر درمانی ممکن است از بی حسی موضعی استفاده کند. استفاده از کمپرس سرد بلافاصله پس از درمان درد را کممی کند. التهاب، قرمزی و درد در عرض چند ساعت تا دو روز پس از لیزر از بین میرود. به غیر از کمپرس سرد، این اثرات لیزری به حمام آب سرد پاسخ خوبی می دهند.
پوسته پوسته شدن :
لایه برداری یکی از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد است و اگر به خوبی از آن مراقبت کنید نه هشدار دهنده است و نه خطرناک. این عارضه در درصد کمی از داوطلبان دیده می شود و عارضه ای خفیف محسوب می شود. پوسته پوسته شدن پوست را خشک و آسیب پذیر می کند. به همین دلیل می تواند باعث ایجاد زخم ها و اسکارهای پوستی شود. مراقبت مناسب، مانند استفاده از مرطوب کننده ها، می تواند از ایجاد زخم جلوگیری کند.
تغییر در رنگ پوست :
تغییرات جزئی در رنگ پوست از جمله معایب لیزر موهای زائد است. بسته به شرایط، پوست متقاضی ممکن است پس از درمان کمی روشن تر یا تیره تر شود. افراد با پوست روشن بیشتر مستعد تیره شدن پوست هستند. افرادی که پوست تیره تری دارند بیشتر مستعد روشن شدن پوست هستند.
هایپوپیگمنتیشن :
کم شدن رنگدانه ها یا روشن شدن رنگ پوست را هیپوپیگمانتاسیون می گویند. این عارضه گذرا و موقتی است. اما امکان دارد برای متقاضی ناخوشایند باشد. علت این عارضه ناشناخته است و اثر آن می تواند تا چند ماه ادامه داشته باشد.
اجتناب از قرار دادن ناحیه تحت درمان در زیر نور مستقیم خورشید و استفاده از کرم ضد آفتاب به مدت 6 هفته قبل و بعد از لیزر موهای زائد در کم شدن احتمال این عارضه موثر است. استفاده از دستگاه لیزر با طول موج مناسب، زمان تابش کوتاه و استفاده صحیح از تکنیک های خنک کننده می تواند از روشن شدن پوست یا کم رنگ شدن پوست جلوگیری کند.
هایپرپیگمنتیشن :
بیشتر شدن رنگدانه یا تیره شدن رنگ پوست را هیپرپیگمانتاسیون می گویند. این عارضه موقتی است و در عرض 3 تا 4 هفته از بین می رود. زمانی که پوست شما زخم شده و در حال بهبود است، هیپرپیگمانتاسیون را مشاهده می کنید. حتما متوجه شدید که جای زخم برای مدت طولانی تیره تر از نواحی اطراف است. اگر لیزر باعث ایجاد اسکار یا اسکار شود، شاهد هایپرپیگمانتاسیون خواهیم بود که برای مدت طولانی تری روی پوست قابل دیدن است.
آسیب به چشم :
در لیزر موهای زائد از پرتوهای لیزر پرقدرت استفاده می شود. به همین دلیل، خطر آسیب جدی به بینایی وجود دارد. به خصوص زمانی که می خواهید موهای صورت را لیزر کنید. استفاده از عینک محافظ توسط بیمار و متخصص لیزر خطر این عارضه را کاملا از بین می برد.
خطر عفونت های پوستی :
عفونت باکتریایی پوست در اثر لیزر درمانی بسیار نادر است. اما اگر پوست یا اپیدرم آسیب دیده باشد امکان دارد اتفاق بیفتد. در صورت مشاهده علائم عفونت مانند خارش، التهاب، درد و تورم، حتما با کلینیک تماس بگیرید و از مصرف کرم های آنتی بیوتیک موضعی و خوددرمانی خودداری کنید.
اگر سابقه تبخال دارید، امکان دارد بعد از لیزر دچار تبخال شوید. تبخال روی لب ها و ناحیه تناسلی توسط ویروسی به نام تبخال ایجاد می شود که به صورت غیرفعال در بدن وجود دارد. در صورت استرس، ویروس فعال می شود و باعث تبخال می شود. البته فعال شدن ویروس تبخال و تبخال عارضه شایعی نیست.
سوختگی و تاول :
سوزش و تاول زدن از عوارض جدی لیزر موهای زائد است که ناشی از اشتباهات درمانی و تکنیک های نادرست لیزر درمانی است. مراجعه به مراکز معتبر و حرفه ای خطر این عارضه را به حداقل می رساند. استفاده از وسایل مدرن و پیشرفته و تکنیک های خنک کننده مناسب از جمله مواردی است که خطر سوختگی و تاول را تا حد زیادی کم می کند.
اسکار و زخم :
ایجاد اسکار و زخم را نمی توان از عوارض لیزر موهای زائد در نظر گرفت. اما اگر پزشک یا متخصص لیزر در طول فرآیند درمان اشتباه کند، امکان دارد پوست شما دچار اسکار و آسیب شود. باز هم با انتخاب مراکز لیزر درمانی معتبر و حرفه ای احتمال این عارضه به حداقل می رسد. یکی دیگر از دلایل ایجاد اسکار، عدم رعایت توصیه های مراقبتی پس از لیزر است.
آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است ؟
برخی از افراد بر این باورند که لیزر می تواند باعث ایجاد سرطان در آن ها شود که باعث می شود از مزایای فراوان این روش خودداری کنند. اگر به دلیل ترس از سرطان قصد ندارید برای همیشه از شر موهای زائد خود خلاص شوید، باید بگویید کاملا در اشتباه هستید. از آنجایی که طول امواج لیزر و مدت زمان قرار گرفتن آن در سطح پوست بسیار کوتاه است، امکان نفوذ آن به لایه های عمقی بدن و در نتیجه تاثیرگذاری بر آن ها به صفر می رسد.
البته در افرادی که با دستگاه های غیر استاندارد به کلینیک های نامعتبر مراجعه می کنند و یا پزشک تجربه و تخصص کافی برای انجام این کار را ندارد، عوارض خطرناکی مانند سوختگی شدید و تاول مشاهده می شود. اما اگر تمام نکات ایمنی و جوانب کار را در نظر بگیرید، هرگز شما را تهدید نمی کند. با دانستن این موضوع، می توانید با خیال راحت از مزایای لیزر موهای زائد لذت ببرید و به پوستی نرم و صاف و بدون مو برسید.
کلام آخر
برای این که نتیجه مناسبی از این روش بگیرید باید بهترین کلینیک و بهترین دکتر لیزر در شهرک غرب را انتخاب کنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید. ممنون از این که تا آخر مقاله معایب لیزر موهای زائد همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.