ما در این مقاله سعی داریم شما را با لیزر موهای زائد صورت آشنا کنیم. لیزر صورت امروزه یک روش بسیار محبوب است. از بین بردن موهای زائد صورت و بدن یکی از دغدغه های اصلی زنان است. روش های مختلفی برای از بین بردن موهای زائد صورت وجود دارد. اپیلاسیون، نخ، تراشیدن همه روش هایی برای از بین بردن موهای زائد صورت هستند، اما در این بین بسیاری از افراد از لیزر موهای زائد صورت برای از بین بردن موهای زائد صورت خود استفاده می کنند. برای آشنا شدن با لیزر موهای زائد صورت با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد صورت چیست ؟
در نزدیکی فولیکول های مو، رنگدانههای پوست ما قرار دارند. این رنگدانه ها رنگ طبیعی پوست ما را ایجاد می کنند. لیزر گروهی از پرتوهای نور با انرژی و طول موج مشخصی است که پس از رسیدن به ملانین فولیکول های مو را از بین می برد. وقتی فولیکول مو از بین میرود، دیگر نمیتواند تار مو بسازد و دیگر مویی در آنجا رشد نمیکند. به این ترتیب لیزر موهای زائد را از بین می برد. پوست صورت بسیار حساس است و موهای زائد در این ناحیه به زیبایی چهره آسیب می زند. به همین دلیل افراد مختلف روش های مختلفی را برای رفع موهای زائد صورت انتخاب می کنند. استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد صورت یکی از موثرترین روش های موجود است که بخش قابل توجهی از مراجعه به کلینیک را شامل می شود.
چگونگی انجام لیزر موهای زائد صورت :
لیزر موهای زائد صورت در کلینیک های تخصصی پوست انجام می شود و برای این منظور از دستگاه های لیزر مخصوص استفاده می شود. مکانیسم کار دستگاه های لیزر به این صورت است که امواج ساطع شده از آن به ملانین فولیکول مو آسیب می رساند و چرخه رشد مو را مختل می کند. اگر فرکانس و انرژی مناسب را با توجه به نوع پوست و مو انتخاب کنید، امواج فقط فولیکول های مو را هدف قرار می دهند و به بافت ها و پوست اطراف آسیب نمی رسانند.
آمادهسازی افراد با شست و شوی صورت و اعمال بی حسی، تنظیم قدرت و گرمای دستگاه با توجه به شرایط کاندیدا، شروع لیزر درمانی در نواحی مورد نظر، اتمام یک جلسه لیزر مو زائد صورت و تعیین وقت برای جلسه بعدی از مراحل انجام لیزر موهای زائد صورت است. تمامی این مراحل حتما باید توسط پزشک یا اپراتور ماهر و آموزش دیده در این زمینه و کلینیکی معتبر با دستگاههایی استاندارد انجام شود.
چه افرادی برای لیزر موهای زائد صورت مناسب هستند ؟
رنگ پوست روشن و موهای زائد ضخیم و تیره رنگ تاثیر به سزایی در اثرگذاری لیزر موهای صورت دارد. باید تضاد یا تفاوت مناسبی بین رنگ مو و رنگ پوست کاندیدای ایده آل لیزر موهای زائد وجود داشته باشد. لیزر موهای زائد برای افرادی که موهای نازک، بلوند یا کرکی دارند به اندازه سایر انواع پوست و روش های حذف مو موثر نیست. اگر رنگ پوست شما سبز و تیره است اما ضخامت و رنگ موهای شما مناسب است، می توان از فناوری های لیزری مخصوص برای لیزر موهای زائد استفاده کرد.
عوارض لیزر موهای زائد صورت
لیزر موهای زائد صورت مانند روش های دیگر دارای عوارضی است که این عوارض کوتاه مدت هستند و بعد از مدتی از بین می رود. در ادامه با عوارض لیزر موهای زائد صورت آشنا می شوید :
قرمزی و درد خفیف :
این عارضه می تواند بسیار دردسرساز باشد، اما در بیشتر موارد هشدار دهنده نیست و به صورت گذرا رخ می دهد. با گذشت زمان این عارضه برطرف می شود و دوباره عود نمی کند.
پوسته پوسته شدن :
بروز این عارضه بستگی به نوع دستگاه لیزر مورد استفاده دارد. اما جای نگرانی نیست و این عارضه دائمی نیست.
به وجود آمدن تاول :
اگر دستگاه مورد استفاده برای پوست شما مناسب نیست و یا اپراتور دستگاه از صلاحیت کافی برخوردار نیست، خطر ایجاد تاول در محل لیزر وجود دارد.
به وجود آمدن اسکار :
اگر اپراتور مهارت کافی نداشته باشد یا در تنظیمات دستگاه مشکلی وجود داشته باشد به ندرت امکان ایجاد اسکار وجود دارد که عارضه ای دائمی و غیر قابل برگشت است.
آیا لیزر موهای زائد صورت درد دارد ؟
تجربه شما از لیزر موهای زائد به آستانه تحمل درد شما بستگی دارد. بعضی از افراد می گویند که لیزر موهای زائد صورت تنها باعث ایجاد سوزش خفیف می شود، در حالی که بعضی دیگر این روش را به عنوان برخورد کش در تماس با پوست صورت می دانند و اظهار می کنند که کمی دردناک است. اگر آستانه درد پایینی دارید، مصرف داروهای ضد درد قبل از لیزر، استفاده از کمپرس سرد در ناحیه یا استفاده از ژل های بی حس کننده موضعی می تواند کمک کننده باشد. اگر شدت درد در هر مرحله از درمان شما را آزار می دهد، اپراتور ما می تواند لیزر درمانی را متوقف کند.
توصیه های مهم درباره لیزر موهای زائد صورت :
برای انجام لیزر موهای زائد صورت باید به نکاتی توجه داشته باشید که در ادامه به آن ها می پردازیم :
- تا یک هفته بعد از لیزر در معرض نور خورشید قرار نگیرید. در صورت نیاز به خروج از منزل حتما از ضد آفتاب استفاده کنید. اگر روی پوست خود تاول دارید، از بیرون زدن آن ها خودداری کنید.
- از موم انداختن، بند انداختن و کندن موهای خود یک ماه قبل از انجام لیزر پرهیز کنید. زیرا که می توانند اثربخشی لیزر را کم کند.
- لیزر درمانی در دوران بارداری ممنوع است. در این شرایط بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
- در روز لیزر موهای زائد صورت، موهای آن ناحیه را حتما بتراشید. آرایش باید پاک شود و هیچ کرمی روی پوست نباشد.
- اگر از هر نوع دارویی استفاده می کنید، قبل از لیزر درمانی این موضوع را با پزشک کلینیک در میان بگذارید. به عنوان مثال، مصرف آنتی بیوتیک های خاص می تواند بر حساسیت پوست شما به لیزر تأثیر بگذارد.
- اگر بیماری خاصی دارید، حتما قبل از لیزر درمانی با پزشک کلینیک در میان بگذارید.
کاربرد لیزر چیست ؟
لیزر موهای زائد برای هر قسمتی از بدن استفاده می شود، اما امروزه استفاده از این روش برای از بین بردن موهای زائد ناحیه بیکینی، اندام تناسلی، زیر بغل و صورت بسیار رایج است. امروزه لیزر موهای زائد آقایان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و برای رفع خط ریش و موهای پشت گردن استفاده می شود. تمام افرادی که از این تکنیک استفاده می کنند باید به خاطر داشته باشند که برای به دست آوردن نتیجه بسیار خوب از این روش باید این دوره زیبایی درمانی را طی کنند. در سال های اخیر از دستگاه های مختلفی برای درمان عوارض پوست، مو و ناخن استفاده شده است. این روش روز به روز در حال پیشرفت است و ابزارهای مجهزتری برای آن در دسترس است.
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد در شهرک غرب عبارتند از :
لیزر الکساندرایت کندلا :
شمع الکساندرایت با دو طول موج 755 و 1064 نانومتر بهترین دستگاه لیزر برای از بین رفتن موهای زائد می باشد. این دستگاه توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید شده است. این دستگاه لیزر برای افراد با پوست روشن بسیار مناسب و کاربردی است زیرا هیچ نوع سوختگی در پوست حساس این افراد ایجاد نمی کند.
لیزر دایود :
این دستگاه نسبت به دستگاه الکساندرایت دارای طول موج بیشتر و در نتیجه درجه نفوذ عمیق تری است. دستگاه لیزر دایود دارای سیستمی است که اثر خود را بر روی انواع پوست گسترش می دهد. اگر دیود لیزر را با الکساندرایت مقایسه کنیم، متوجه می شویم که طول موج آن با الکساندرایت متفاوت است.
لیزر ان دی یاگ :
این دستگاه لیزر به طور ویژه برای از بین بردن موهای ناخواسته از رنگ پوست بسیار تیره طراحی شده است. YAG لیزری مناسب برای پوست های تیره و موهای ضخیم است. طول موج این لیزر به عمق پوست نفوذ می کند، بنابراین امکان دارد مراجعه کننده در حین لیزر درمانی کمی احساس درد کند. این دستگاه برای پوست های برنزه به خوبی عمل می کند.
لیزر ipl :
این دستگاه با استفاده از نور پالسی شدید موها را از بین می برد. ارزان بودن و در دسترس بودن یکی از ویژگی های این دستگاه است. این نوع دستگاه لیزر موهای زائد را با استفاده از لامپ های فلاش زنون که البته تاثیر متفاوتی روی پوست دارد، از بین می برد.
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای زائد صورت نیستند ؟
افراد مبتلا به آکنه، تبخال، اگزما، عفونت و هر نوع بیماری پوستی مانند پستوزیاریس نباید از لیزر استفاده کنند. طول موج این دستگاه برای افراد حساس به نور مناسب نیست. با نزدیک شدن به فصل گرما و تابستان، بسیاری از افراد برای برنزه کردن پوست خود از نور خورشید یا سولاریوم استفاده می کنند. در این زمان لیزر موهای زائد را نباید با فاصله زمانی کوتاه انجام داد، زیرا پوست از قبل تا حدی تحریک شده و امکان دارد بسوزد. زنان باردار کاندیدای مناسبی برای لیزر درمانی نیستند و باید تا پایان بارداری صبور باشند، حتی در برخی موارد برخی از پزشکان توصیه می کنند تا پایان شیردهی صبور باشند.
تاثیر لیزر برای از بین رفتن موهای زائد :
هدف از لیزر موهای زائد از بین بردن فولیکول مو است. گاهی اوقات در طی جلسات لیزر، فولیکول مو فقط آسیب می بیند و می تواند دوباره رشد کند. اگر دستگاه با توجه به شرایط جسمانی فرد انتخاب شود، اپراتور حرفه ای درمان را انجام دهد و تعداد جلسات منظم و متناسب با نیاز هر فرد باشد، لیزر موهای زائد نتیجه مطلوبی دارد. اکثر افرادی که پوست تیره تری دارند با لیزر نتایج بهتری خواهند گرفت. نتایج بلافاصله پس از درمان قابل مشاهده است. البته این برای هر فردی متفاوت است. رنگ و ضخامت مو، ناحیه تحت درمان، نوع دستگاه لیزر و حتی رنگ پوست در زمان نتیجه موثر است، اما به طور کلی پس از اولین جلسه می توان انتظار کم شدن 10 تا 25 درصدی مو را داشت. برای اکثر افراد، نتایج جلسات ماه ها یا حتی سال ها دوام می آورد و برای برخی دیگر اینطور نیست.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد صورت چقدر است ؟
بین شش تا هشت جلسه لیزر برای شما در نظر گرفته می شود. البته تکرار روش لیزر به صورت سالانه یا هر شش ماه پس از اتمام این جلسات ضروری است. تعداد جلسات به وضعیت ضخامت ریشه مو بستگی دارد و برای همه افراد یکسان نیست. به طور معمول 6 تا 8 جلسه برای لیزر موهای زائد دائمی مورد نیاز است. جلسات باید هر چهل و پنج روز یکبار انجام شود و برای ماندگاری نتایج، بهتر است بسته به شرایط فیزیولوژیکی فردی، فرآیند لیزر موهای زائد هر شش ماه تا یک سال تکرار شود.
هزینه لیزر موهای زائد
عوامل مختلفی بر هزینه لیزر در شهرک غرب تاثیر می گذارد. نوع دستگاه لیزر و تکنولوژی مورد استفاده، جنسیت بیمار، ناحیه ای که نیاز به لیزر دارد، تخصص کادر درمانی و تکنسین و شرایط محل درمان، همگی بر قیمت لیزر موهای زائد تاثیر خواهند داشت. نباید به قیمت پایین کلینیک راضی باشید یا فکر کنید که قیمت بالاتر مساوی است با خدمات بهتر. در نظر داشته باشید که قیمت لیزر موهای زائد برای هر قسمت از بدن متفاوت است که بستگی به اندازه آن قسمت دارد. مثلا هزینه لیزر موهای زائد در ناحیه بیکینی با ناحیه کشاله ران متفاوت است و مقرون به صرفه ترین روش برای کاندید لیزر استفاده از خدمات لیزر تمام بدن است.
تفاوت لیزر دایود و الکساندرایت چیست ؟
هر دو نوع لیزر به طور مکرر در درمان موهای زائد مورد استفاده قرار می گیرند و لیزر دایود جدیدتر از لیزر الکساندرایت در بازار است. لیزر دایود در طول موج 800 یا 808 نانومتر کار می کند. این طول موج طولانی تر اجازه نفوذ عمیق تر به پوست را می دهد و از نظر تئوری از برخورد تابش به ملانین در اپیدرم پوست جلوگیری می کند و بنابراین فولیکول مو را هدف قرار می دهد. طول موج بیشتر به جلوگیری از آسیب پوست و تغییر رنگ پوست که می تواند با لیزرهای با طول موج کوتاهتر رخ دهد، کمک می کند.
لیزر دایود روی موهای ضخیم و تیره به خوبی کار می کند و گزینه خوبی برای موهای پشت و خط بیکینی است. اما لیزر الکساندرایت در طول موج 755 نانومتر عمل میکند که کوتاهتر از طول موج لیزر دایود است و به طور موثر در درمان لیزر موهای زائد برای انواع I-IV استفاده میشود. طول موجهای کوتاهتر از نظر تئوری روی پوستهای روشن مؤثرتر از پوستهای تیره هستند. با اندازه بزرگتر نقطه هدف لیزر الکساندرایت می توان نواحی بزرگتری را پوشش داد، این لیزر گزینه بهتری برای مناطق بزرگتر مانند پشت و سینه است.
کلام آخر
قبل از انجام لیز موهای زائد صورت درباره آن اطلاعات کسب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.