ریزش مو

ریزش مو یا آلوپسی ( alopecia ) یک مشکل شایع است که می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، عوامل محیطی، تغذیه نامناسب، استرس، اختلالات هورمونی و بیماری‌های متعددی رخ دهد. درمان ریزش مو بستگی به علت اصلی آن دارد و ممکن است در هر شخص متفاوت باشد.

قطعاً سوالات متعددی از قبیل اینکه از کجا بفهمیم ریزش مو داریم، برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم، آیا درمان قطعی ریزش مو وجود دارد یا خیر، درمان ریزش مو در زنان چگونه است، یا راه‌های جلوگیری از ریزش مو در مردان چیست و بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو کدام است ذهنتان را درگیر کرده است. پس برای پاسخ به سوالاتتان با دکتر میر احد موسوی متخصص پوست، مو و زیبایی در تهران همراه باشید.

ریزش مو چیست؟

ریزش مو را می‌توان یکی از اتفاقاتی دانست که در طول شبانه روز برای همه افراد در اندازه‌های مختلف پیش می‌آید. ریزش مو اگر در اندازه‌ای کم و معین باشد امری کاملا طبیعی به‌شمار رفته و زمانی می‌تواند مشکل محسوب شود که از اندازه‌ی عادی بیشتر شود. ریزش مو می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که بسیاری از آن‌ها از مشکلات درونی بدن نشات می‌گیرند.

بسته به اینکه ریزش مو شدید است یا خیر یا اینکه در چه برهه‌ای است مانند ریزش مو در نوجوانی، ریزش مو در خواب یا ریزش مو در بارداری و شیردهی است و نیز به چه علتی مانند ریزش موی هورمونی یا ریزش مو ارثی و یا اینکه ریزش مو بعد از کاشت است، پزشک متخصص پوست درمان‌های متعددی را در نظر می‌گیرد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

ریزش مو شدید

ریزش مو از صفر تا صد

علت ریزش موی شدید و ناگهانی چیست؟

زمانی که ریزش مو از مقداری مشخصی تجاوز کند حتما دلیل خاصی دارد که توسط پزشکان باید پیدا شده و درمان شود. بعضی از دلایل ریزش موی شدید و ناگهانی عبارت‌اند از:

  • بیماری آلوپسی آندوژن

ریشه‌ی این بیماری را می‌توان در هورمون‌ها و ژنتیک دانست. درواقع آلوپسی آندوژن یک نوع طاسی (طاسی الگوی مردانه Androjenic Alopecia) است که اصولا به صورت تدریجی و آرام موها را دچار ریزش می‌کند. اما خیلی اوقات میزان ریزش در آن شدید است. این بیماری اصولا به سراغ کسانی می‌رود که پدر و یا عمویی کچل دارند.

همچنین در بعضی از افراد نیز هورمون‌هایی همچون تستوسترون یا دی هیدروتستوسترون باعث ایجاد این بیماری می‌شوند. وجود هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT)، در آقایی که به طور وراثتی، ژن طاسی را دارا می باشد، منجر به ایجاد این نوع طاسی می گردد.

  • بیماری تلوژن افولوویوم

این بیماری را می‌توان محتمل‌ترین دلیل برای ریزش‌های ناگهانی و شدید مو دانست. دلیل اصلی این بیماری نیز وجود استرس بیش از حد و حضور در موقعیت‌هایی است که استرس‌زا هستند. استرس می تواند به دلایل مختلفی همچون بارداری، موقعیت شغلی، بیماری‌های دیگر و … ایجاد شود و نکته‌ای که راجع به بیماری تلوژن افولوویوم لازم است بدانید این است که تا چند ماه بعد از خلاص شدن از موقعیت استرس‌زا نیز ادامه خواهد داشت.

  • عفونت‌های مختلف و پیش رونده

عفونت‌ها نیز یکی دیگر از دلایل ریزش مو هستند که بیشتر در کودکان این مورد دیده می‌شود. برای مثال بیماری قارچی تینه‌آ کاپیتس می‌تواند باعث ریزش مو و درد برای کودکان شود.

  • کلسترول و چربی بالای خون

زمانی که کلوسترول بدن بالا باشد مواد شیمایی بدن تحریک شده و همین امر سبب ریزش مو در افراد می‌شود. همچنین باید بدانید که بسیاری از داروهایی که برای درمان چربی خون بالا مصرف می‌شوند نیز دارای عوارضی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به ریزش مو اشاره نمود.

  • شیمی‌ درمانی

شیمی درمانی اصولا برای بیماری سرطان استفاده شده و در کنار مزایای درمان این بیماری دارای عوارضی است که تاثیر زیادی روی روحیه افراد نیز می‌گذارد. از جمله این عوارض می‌توان به ریزش موهای سر و بدن افراد اشاره نمود. اما نکته‌ای که راجع به آن وجود دارد این است که بعد از اتمام دوره و با کمک پزشک می‌توان دوباره به رشد موها و سلامت آن‌ها پرداخت.

  • بیماری‌های مقاربتی

انواع بیماری‌های مقاربتی همچون عفونت‌ها و سیفیلیس در صورتی که درمان نشوند می‌توانند باعث ریزش موی شدید در افراد شوند. این ریزش مو می‌تواند برای موهای سر و یا موهای قسمت‌های دیگر بدن اتفاق بیافتد.

  • محکم بستن موها و کشیدن بیش از حد

با سفت بستن موها به صورت دم اسبی و یا حتی بافتن آن‌ها به ساقه آن‌ها آسیب خواهید رساند و در صورتی که این عمل بارها تکرار شود در نهایت پیاز مو آسیب خواهد دید و دچار ریزش موی بی‌رویه خواهید شد.

  • کمبود مواد‌ معدنی از جمله روی، آهن، بیوتین و …

ویتامین‌ها و مواد‌معدنی که وجود آن‌ها در بدن الزامی است هر کدام دارای نقشی هستند و نیازهایی را در بدن تامین می‌کنند. برای مثال با کمبود روی، آهن و بیوتین پیاز موهای انسان ضعیف شده و موها شروع به ریزش می‌کنند. کمبود ویتامین‌های ب ۱۲ و ویتامین دی نیز موثر در ریزش مو هستند.

  • بیماری‌های قارچی

بیماری‌های قارچی که مربوط به سر هستند اصولا باعث جدا شدن پوست‌های سر شده و بسیاری از افراد آن را با شوره‌ی سر اشتباه می‌گیرند. این بیماری می‌تواند به راحتی با تماس با فرد آلوده و استفاده از لوازم وی و یا دست زدن به حیواناتی که این بیماری را دارند منتقل شود و بهترین راه درمان آن خشک و تمیز نگه‌داشتن موها است. این بیماری باعث ریزش موی شدید در افراد شده چرا که موها را آسیب‌پذیر و حساس و شکننده می‌کند.

  • سندروم تخمدان پلی کیستیک

این بیماری که بیماری‌ای زنانه شناخته شده باعث شکننده شدن موها و ریزش آن‌ها با الگویی زنانه می‌شود و اصولا به دلیل بهم ریختن هورمون‌های زنانه صورت می‌گیرد.

  • تغییرات هورمونی بدن

تغییرات هورمونی نیز می‌توانند باعث ریزش موی شدید افراد شوند و دلیل آن‌ها هر چه که باشد در نهایت باعث این اتفاق خواهد شد. برای نمونه می‌توان گفت که سطح هورمون‌های جنسی بعد از زایمان در خانم‌ها کم خواهد شد و همین امر سبب ریزش موی آن‌ها بعد از زایمان می‌شود.

  • آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا نیز از جمله دلایل ریزش موی افراد است. در این بیماری اصولا سیستم ایمنی بدن دچار اشتباه شده و به فولیکول‌های مو حمله می‌کند. ریزش مو در این بیماری تنها مختص موی سر نیست و ممکن است موهای بدن را نیز شامل شود. در بیماری آلوپسی آره آتا اصولا موها به صورت سکه‌ای ریزش می‌کنند.

  • مصرف دارو

یکی از عوارض خیلی از داروها که برای به‌دست آوردن سلامتی و از بین بردن بیماری‌های دیگر مصرف می‌شوند ریزش مو است. در صورت اینکه بعد از مصرف یک دارو احساس کردید که ریزش موهای شما شدیدتر و بیشتر شده است بهتر است که به پزشک خود اطلاع داده و در صورت تایید وی دارو را با دارویی جدید تعویض کنید.

  • کرونا

تحقیقات نشان داده که کرونا یکی از عوامل اصلی ریزش مو در چند سال اخیر است. موهای بسیاری از افرادی که این بیماری را گرفتند شروع به ریزش کرد و این علاوه بر اینکه جز عوارض خود بیماری به‌شمار رفته می‌تواند دلیل دیگری همچون استرس نیز داشته باشد. استرس ناشی از وجود بیماری کرونا در جهان و شدت و عوارض آن باعث ریزش موی ناگهانی خیلی از افراد در سال‌های اخیر شده است.

  • تغذیه

یکی از دلایل ریزش مو تغذیه نامناسب است. مثلا از ویتامین A در غذاها و یا از قرص آن بیش از حد استفاده نکنید.

  • اختلال تریکوتیلومانیا

اختلال تریکوتیلومانیا به عنوان اختلالی روانی به‌شمار می‌رود که در آن فرد در زمان‌های مختلف شروع به کندن موهای خود کرده و در صورتی که کنترل نشود می‌تواند باعث طاسی فرد شود.

  • بارداری و در مقابل قرص های ضد بارداری

دلیل اصلی ریزش موی زنان در دوران بارداری قرص‌های ضد بارداری است که آن‌ها پیش از باردار شدن استفاده کرده‌اند. مصرف این قرص‌ها باعث بهم ریختن هورمون‌ها شده و وقتی که زن باردار می‌شود هورمون‌ها تلاش به متعادل‌سازی خود کرده و همین نکته سبب ریزش موی شدید ناگهانی در زنان می‌شود.

  • ژنتیک

شایع‌ترین و اصلی‌ترین دلیل ریزش مو ژنتیک است. همانطور که مشخص است اگر شما در خانواده‌تان افرادی را دارید که طاس بوده و یا کم مو هستند و با ریزش مو به این وضعیت درآمده‌اند پس ممکن است شما نیز ژن@هایی را از آن‌ها دریافت کرده باشید که در نهایت همچون آن‌ها کچل یا کم‌مو شوید. زنان اصولا با ریزش موی ارثی موهایشان کم حجم شده و مردان نیز از جلو یا پشت کچل می‌شوند.

  • موهای چرب

در سر غددی با نام سباسه وجود دارند که روغن‌هایی طبیعی را برای محافظت از پوست سر و مرطوب نگه‌داشتن آن تولید می‌کند. زمانی که این غدد فعالیت بیش از حد و غیر‌قابل کنترل داشته باشند پوست سر چرب شده و چربی بیش از حد آن نیز باعث صدمه دیدن پیاز موها و ریزش شدید آن ها می‌شود.

  • شوک فیزیکی و روحی

  • عوارض جانبی داروها

  • بیماری‌های خاص

بیماری هایی مانند سرطان، لوپوس یا بیماری‌های خود ایمنی و التهابی

درمان ریزش مو

علت ریزش موهای بدن چیست؟

موهای بدن نیز همچون موی سر ممکن است بریزند و علت آن نیز تفاوتی با علت ریزش موی سر ندارد و به دلیل بیماری، استرس، تغییرات هورمونی، وراثت و دیگر مواردی که بالاتر به آن‌ها اشاره شد، اتفاق می‌افتد. از جمله دلایل دیگر ریزش موی بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • عفونتی که از راه جنسی منتقل شده
  • آلوپسی اسکار
  • بیشتر شدن سن
  • تماس مستقیم با مواد شیمیایی تحریک کننده
  • تابش های مضر مانند اشعه ماوراء بنفش
  • آلودگی هوا
  • مواد شوینده قوی و نامناسب
  • بیماری‌های کلیوی، کم خونی یا آنمی یا بیماری‌های تیروئیدی
  • شیردهی و بارداری
  • اختلالات هورمونی و یا قاعدگی
  • بیماری‌های خود ایمنی
  • کمبود پروتئین روی آهن و سایر ویتامین‌ها
  • استرس شدید و طولانی

انواع ریزش مو کدامند؟

ریزش موی آندوژنیک (Androgenetic alopecia)

این ریزش مو ارثی بوده و ریشه هورمونی و ژنتیکی دارد. اما می‌توان آن را با دارو تحت کنترل گرفت و درمان کرد.

ریزش موی تلوژن افولوویوم (Telogen effluvium)

این ریزش مو گسترده، اصولا به دلیل بیماری، استرس، تغییرات فصلی، مصرف دارو، جراحی یا بارداری به وجود می‌آید. در نهایت منجر به طاسی نشده اما می‌تواند سر انسان را بسیار کم مو کند.

ریزش موی کششی

ریزش موی کششی به دلیل کشیدن بیش از اندازه موها توسط دست یا کش سر اتفاق می‌افتد.

ریزش مو در بارداری

ریزش موی بارداری درواقع به دلیل استرس‌های بیش از حدی که مادر تحمل کرده و همچنین تغییراتی است که در هورمون را رخ می‌دهد.

ریزش موی آناژن یا عروقی (Anagen effluvium)

این نوع ریزش مو به دلیل استفاده از داروهای شیمی درمان اتفاق می‌افتد و بعد از اتمام شیمی درمانی موها نیز دوباره به چرخه طبیعی خود بر‌می‌گردند.

ریزش موی آره آتا (Alopecia areata)

این نوع ریزش مو به صورت سکه ای است و درصد کمی از افراد دنیا به آن مبتلا هستند. علت ریزش موی سکه‌ای هنوز شناسایی نشده اما بسیاری از پزشکان آن را واکنش خود‌ ایمنی بدن می‌دانند. در این نوع ریزش مو در قسمت‌های مختلف بدن، صورت و یا سر پوسته‌های گلوله‌ای و گرد تشکیل می‌شود.

ریزش موی محلی (Localized hair loss)

این نوع ریزش مو در یک ناحیه و محدوده خاصی از بدن یا صورت و سر رخ می‌دهد.

ریزش موی معکوس (Traction alopecia)

علت ایجاد ریزش موی معکوس استفاده مداوم از کش سر و سایر لوازم مرتبط با مو و در نتیجه کشیدگی مداوم موها و کشش آنها است.

ریزش موی تلوژنیک کلیوی (Telogen effluvium due to kidney disease)

در اثر بروز بیماری‌های کلیوی و کمبود مواد معدنی و ویتامین‌های مهم ایجاد میشود.

تریکوتیلومانیا (Trichotillomania)

در اثر عادت به کشیدن و جویدن مداوم موها به صورت ناخودآگاه ایجاد می‌شود.

کچلی

کچلی که نوعی از زیرش مو است اصولا به صورت سکه‌ای خود را بروز داده و در بعضی از زمان‌ها همراه با قرمزی پوست و التهاب است.

ریزش موی غیر قابل برگشت چیست؟

همانطور که پیش‌تر نیز مطالعه کردید ریزش موهای موقتی و قابل درمان دلایل مختلفی دارند که اغلب افراد در بازه‌های مختلف می‌توانند به آن دچار شوند و به راحتی با انجام توصیه‌های پزشکی آن را درمان کنند. در مقابل نوعی دیگر از ریزش مو وجود دارد که موها پس از ریزش دوباره رشد نخواهند کرد و فرد برای همیشه آن‌ها را از دست می‌دهد. این نوع ریزش مو که غیر‌قابل برگشت است و معمولا در اثر ابتلا به (telogen effluvium) و (androgenetic alopecia) ایجاد میشود، اصولا به سراغ آقایان می‌رود.

در ریزش موی غیر قابل برگشت فولیکول‌های مو برای همیشه از دست رفته و با تغذیه مناسب و یا روغن‌تراپی درست نخواهد شد و موهای فرد رشد دوباره نخواهند کرد. در واقع ریشه های موی دچار ریزش شده، همیشگی و دائمی آسیب دیدند و دیگر نمی‌توانند موی جدید تولید کنند. راه حل ابتلا به ریزش موی غیر قابل برگشت، پیوند موی طبیعی (hair transplantation) میباشد. اما امکان آن باید توسط پزشک متخصص پوست و زیبایی بررسی شود.

هیرسوتیسم یا پرمویی چیست؟

هیر‌سوتیسم یا پرمویی یکی از جمله بیماری‌هایی است که در بعضی از زنان مشاهده می‌شود. به موهای ضخیم و تیره‌ای که روی صورت و همچنین بدن زنان خصوصا در نواحی سینه، پشت، شکم، بینی و سیبیل به صورت بی‌رویه رشد کرده هیرسوتیسم می‌گویند و در اغلب موارد یک مشکل و بیماری محسوب می‌شود. بسیاری از زنانی که به این بیماری مبتلا هستند دارای مقدار زیادی هورمون مردانه به نام آندروژن بوده و بعضی از آن‌ها نیز به دلایل دیگری همچون بالا بودن سطح انسولین بدن دچار این مشکل شده‌اند.

هیرسوتیسم را با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویزی مانند داروهای هورمونی و با لیزر درمانی می‌توان کنترل و درمان کرد.

علت افزایش بیش از حد هورمون آندروژن در زنان

  • سندروم تخمدان پلیکیستیک که در این بیماری تخمدان‌ها بیش از حد آندروژن تولید می‌کند
  • تومورهای متابولیک
  •  بیماری های غده تناسلی
  • اختلالات غده هیپوفیز و هیپوتالاموس
  • مواد ضدعفونی کننده
  • مصرف داروهای استروئیدی
  • مصرف داروهای ضد افسردگی
  • مصرف داروهای ضد تشنج

راهکارهای تضمینی برای جلوگیری از ریزش مو

  • استفاده از شانه‌ی چوبی به جای شانه‌های فلزی و پلاستیکی می‌تواند باعث جلوگیری از موخوره و ضعیف شدن پیاز مو شود.
  • استفاده از شامپویی که مناسب موی سر شما باشد یکی از اولین کارهایی است که باید انجام دهید.
  • استفاده از شامپو به هیچ عنوان نباید هر روز صورت بگیرد چرا که شامپوها به هر حال محصولاتی شیمیایی هستند و استفاده بی‌رویه از آن‌ها می‌تواند سبب ضعیف شدن موهایتان شود.
  • استفاده از روبالشتی‌هایی که از جنس ساتن یا ابریشم هستند از وز شدن موهای شما و موخوره گرفتنشان جلوگیری می‌کند و به سلامت بیشتر آن‌ها کمک می‌کند.
  • ماساژ دادن کف سر می‌تواند کمک به خون‌رسانی بهتر آن ناحیه کند و در نتیجه تغذیه فولیکول‌های سر بهتر شده و سلامت موها افزایش می‌یابد.
  • برای خشک کردن موها و یا شانه کردن آن‌ها حتما از وسایل شخصی خود استفاده کرده و به هیچ عنوان از وسایل دیگران استفاده نکنید.
  • به موهایتان اجازه دهید که به صورت طبیعی خشک شوند و از خشک کردن آن‌ها توسط اتو یا سشوار خودداری کنید. همچنین آن‌ها را زمانی که خیس هستند شانه نکنید.
  • استفاده از ماسک‌های مخصوص مو که قبل یا بعد از حمام استفاده می‌شوند و همچنین محصولات مراقبتی دیگر نیز کمک زیادی به سلامت موهایتان می‌کند.
  • روغن‌تراپی به صورت روتین و هفته‌ای دوبار می‌تواند برای سلامت موهایتان همچون معجزه عمل کند.
  • از آب داغ برای شست‌و‌شوی موها استفاده نکرده و آن‌ها را هنگام شست‌و‌شو چنگ نزنید. این عمل باعث آسیب دیدن ریشه موها می‌شود.
  • خود را در موقعیت‌های استرس‌زا قرار ندهید و تغذیه‌ای مناسب داشته باشید. رژیم‌های سرسختانه و بدون مشورت پزشک می‌تواند باعث ریزش موها شود.

انواع روش های گیاهی در درمان ریزش مو

  • استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل به عنوان روغنی همه‌کاره برای پوست و مو شناخته می‌شود و به دلیل ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ای که دارد به سلامت و رشد مو کمک بسیاری می‌کند. این روغن کمک می‌کند تا مو پروتئین‌های خود را از دست نداده و کاهش آن را جبران می‌کند و همین امر سبب رشد دوباره آن‌ها روی سر می‌شود.

از این روغن را هفته‌ای یکبار قبل از حمام می‌توانید استفاده کنید. آن را اگر به صورت جامد است گرم کرده و زمانی که حالتی روان و مایع به‌دست آورد به موهای خود مالیده و نیم ساعت بگذارید روی سرتان بماند و سپس با شامپویی که اصولا استفاده می‌کنید آن را بشویید.

  • استفاده از روغن آرگان

این روغن دارای آنتی‌اکسیدان و ویتامین E است و از درخت آرگان گرفته می‌شود. استفاده از این روغن شکننده و حساس بودن موهای شما و همچنین موخوره‌های آن را از بین خواهد برد. روغن آرگان برای همه افراد به ویژه کسانی که موی چرب دارند بسیار مناسب است.

روغن آرگان چربی کمی دارد و به همین علت می‌توانید از آن در هفته چندبار استفاده کنید. برای استفاده از این روغن بهتر است که موهایتان تمیز و خشک باشد و در صورت استفاده روی موهای مرطوب نیز جلوگیری از وز شدن موها می‌کند.

  • استفاده از روغن جوجوبا

این روغن که بیشتر برای مواهی خشک و آسیب دیده است به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی فراوانی که دارد می تواند پوست سر را از شوره و خشکی نجات دهد و به آن طراوت بخشد. بهتر است که این روغن را قبل از حمام به موهای خود مالیده و 30 دقیقه نگه دارید و در نهایت با شامپوی همیشگی خود آن را بشویید.

  • استفاده از روغن بادام

روغن بادام سرشار از پروتئین‌های مختلف و ویتامین E و آنتی اکسیدان و … است و برای موهای خشک که مستعد شوره محسوب می‌شوند بسیار مناسب است. این روغن پوست سر و موها را مرطوب نگه داشته و به سلامت آن کمک می‌کند. برای استفاده از آن می‌تواند بعد از استحمام به موهای خود مالیده و یا شب آن را روی موها مالیده و فردا صبح آن را بشویید.

  • استفاده از روغن زیتون

این روغن سرشار از ویتامین و پروتئین بوده و مناسب موهایی است که خشک، وز و مستعد شوره هستند. برای استفاده از این روغن بهتر است که آن را قبل از حمام برای نیم ساعت روی سر خود و زیر کلاه نگه داشته و سپس با شامپو بشویید.

  • استفاده از روغن رزماری

روغن رزماری برای رشد بهتر مو و سالم‌تر شدن آن‌ها همچون معجزه است. این روغن تولید سلولی فوق‌العاده‌ای دارد و گردش خون را در سر نیز بهتر می‌کند. برای استفاده از این روغن می‌توان آن را به شامپو اضافه کرد و یا قبل از حمام بیشتر از 10 دقیقه روی سر نگه داشت و سپس شست‌و‌شو داد. بهتر است که از این روغن هفته‌ای دو مرتبه استفاده شود تا نتیجه بخش باشد.

انواع روش های درمانی در ریزش مو شدید

برای درمان ریزش مو روش‌های مختلفی وجود دارد که همه‌ی آن‌ها با تجویز پزشک متخصص باید توسط فردی که ریزش موی شدید دارد مورد استفاده قرار بگیرد. بعضی از این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • استفاده از داروهای شیمیایی: داروهای شیمیایی خوراکی همچون کتوکونازول، فیناستراید، اسپیرونولاکتون و … برای درمان ریزش مو موثر بوده و باید حتما طبق تجویز پزشک مصرف شوند.
  • استفاده از داروهای موضعی: داروهای موضعی همچون ماینوکسیدیل زمانی که داروهای شیمیایی پاسخگو نباشند می‌توانند گزینه ای مناسب برای درمان ریزش مو باشند.
  • مزوتراپی: این روش که روشی کم تهاجمی به‌شمار رفته با تزریق موادی که پزشک تعیین می‌کند به سر صورت می‌گیرد. در این روش آنزیم‌ها و هورمون‌ها و مواد معدنی و … مورد نیاز برای رشد مو به سر تزریق می‌شود.
  • کاشت مو: زمانی که طاسی صورت بگیرد و راه‌های دیگر جوابگو نباشند پزشک به سراغ کاشت مو می‌رود. این روش تا حد زیادی به صورت دائمی مشکل ریزش مو را حل می‌کند.
  • استفاده از لیزر: در این روش با لیزر پوست سر تحریک شده و شروع به ساخت کلاژن می‌کند و همین نکته سبب قوی شدن پیاز مو و ضخیم‌تر شدن موها می‌شود.

دیگر روش‌های درمان ریزش مو که امروزه در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

  • تزریق پلاسما
  • مزونیدلینگ
  • روش فیلر مو یا هیر فیلر
  • برداشتن پوست سر
  • جراحی های پزشکی

علت کم پشت شدن موهای سر

کم پشت شدن ناگهان موها می‌تواند در اثر بارداری، قرص‌های ضد بارداری، بیماری‌های زمینه‌ای، تب بالا، استفاده از شامپوی نامناسب یا خیلی قوی، استفاده بیش از حد از رنگ‌های شیمیایی و دکلره کردن مداوم موها، استفاده طولانی مدت است سشوار و اتو مو، بستن محکم موها از بالا، استرس‌های بیش از حد و نیز موارد دیگری پیش بیاید.

تشخیص علت دقیق کم پشت شدن موها باید توسط پزشک متخصص پوست صورت بگیرد و سریعاً به کمک روش‌های درمانی، تغذیه‌ای و در کل بنابر تشخیص و مصلحت پزشک متخصص پوست درمان شود تا از پیشرفت آن جلوگیری شود.

علت نازک شدن بیش از حد موها

ابتلا به انواع مختلف بیماری‌های مرتبط با ریزش مو مانند آلوپسی آندروژن، تلوژن، بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، عفونت‌های قارچی، درماتیت، عوامل تغذیه‌ای مانند کمبود ویتامین‌ها، یائسگی، برخورد حرارت بیش از حد موها با اتوی مو یا سایر حالت دهنده‌های مو و غیره باشد. با مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو می‌توان از ادامه این فرایند جلوگیری کرد.

تفاوت درمان ریزش مو در مردان با زنان

از آنجایی که علت ریزش مو میتواند در زنان با مردان متفاوت باشد، پس درمان آن نیز می‌تواند تفاوت‌هایی داشته باشد. مثلاً آلوپسی آندروژنیک یا آلوپسیای ارثی بیشترین علت ریزش مو در مردان است. در حالی که تغییرات هورمونی، بارداری، سندروم تخمدان پلی کیستیک و یا یائسگی عوامل تاثیرگذارتری در ریزش موی زنان هستند.

در کل به کمک مصرف مکمل‌های مورد تایید پزشک مانند امگا ۳ و یا ماسک‌های مو، روش‌های لیزر درمانی، انواع روشهای ماساژ پوست سر، روش‌های جراحی مانند پیوند مو و یا استفاده از داروهایی مانند مینوکسیدیل یا فیناستراید البته فقط با تجویز و صلاحدید پزشک میتوان درمان ریزش مو را آغاز کرد.

راه های تقویت پیاز مو برای جلوگیری از ریزش

  • استفاده از محصولات مراقبت پوستی حاوی روغن آرگان، نارگیل و غیره زیر نظر پزشک
  • تغذیه درست و سالم مانند مصرف منظم و به میزان کافی از ویتامین‌های مختلف
  •  استفاده از مکمل‌های مو مانند بیوتین یا زینک
  •  روش های گیاهی مانند استفاده از روغن‌های «ارگیل و بادام
  • استفاده به اندازه از ابزارهای حالت دهنده مو
  • استفاده از آب خنک در آبکشی و شستشوی مو
  • کاهش کنترل استرس
  • مراجعه به متخصص پوست جهت توقف روند ریزش
  • و غیره

ارتباط جنس پوست سر با ریزش مو

جنس پوست سر در ایجاد ریزش مو نقش بسیار موثری دارد. هرگونه اختلال و یا مشکلی در پوست سر می‌تواند منجر به ریزش مو شود. از عواملی که میتوانند روی پوست سر اثر گذاشته و منجر به ریزش موشوند عبارتند از:

  • عفونت‌های قارچی که با خارش و التهاب و قرمزی پوست سر همراهند.
  • اضطراب و استرس که باعث ضعیف شدن ریشه‌های مو شده و فعالیت طبیعی آن را مختل می‌کند.
  • اختلالات هورمونی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک یا هیپوتیروئیدیسم به معنی کاهش جا نبوده دیگه بارش پر بودهالیت‌های تیروئیدی.
  • عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، تابش مستقیم آفتاب به مدت طولانی یا تماس مستقیم با مواد شیمیایی.

ارتباط حمام رفتن زیاد با ریزش مو

حمام رفتن زیاد قطعاً یکی از عوامل احتمالی در ایجاد شوره سر است. که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم

تحریک بیش از حد پوست سر: از آنجایی که استفاده مکرر از آب گرم و باعث است بین رفتن و حل شدن لایه‌های روغنی پوست سر می‌شود. در نتیجه شوره سر ایجاد می‌شود.

از بین رفتن تعادل فلور قارچی پوست سر: حمام زیاد قارچ‌های طبیعی پوست سر را از بین برده و با از بین رفتن مقاومت آنها در برابر قارچ‌های مضری مانند مالاسزیا منجر به شوره سر می‌شود.

مواد خشک کننده موجود در صابون و شستشو دهنده‌های بدن: حمام زیاد و استفاده از مواد شوینده که ممکن است حاوی خشک کننده‌های پوست باشند باعث التهاب کف سر و خشکی آن در نتیجه ایجاد شوره سر می‌شوند.

ارتباط بین شوره و ریزش مو

از آنجایی که شوره سر می‌تواند منجر به ریزش مو شود می‌توان با روش‌های زیر از میزان شوره سر کاست. این روش‌ها عبارتند از:

  • کاهش تعداد دفعات حمام
  • حداقل استفاده از مواد شوینده مانند شامپوها و صابون
  • استفاده از روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل و آرگان جهت افزایش رطوبت پوست سر
  • کاهش استفاده از آب بسیار گرم و استفاده از آب ولرم جهت شستشوی سر
  • استفاده از مواد و شامپوهای ضد شوره
  • استفاده از محصولات حاوی مواد ضد قارچی مانند کتوکونازول، سولفید و غیر

پرسش ها و پاسخ ها متداول ریزش مو

موثرترین روش درمان ریزش مو از نظر دکتر میر احد موسوی

روش‌های زیادی جهت درمان ریزش مو وجود دارند که بنابر وضعیت بیمار، علت ابتلای آن به ریزش مو، جنسیت او، داروهای مصرفی و موارد دیگر متغیر است که پزشک متخصص پوست و مو بعد از ویزیت بیمار نوع درمان را مشخص می‌کند. جهت درمان ریزش موی سر خود می‌توانید با مطب دکتر میر احد موسوی از بهترین متخصصین پوست، مو و زیبایی، ارائه دهنده خدمات درمان ریزش مو در غرب تهران و سایر خدمات زیبایی مانند اندولیفت، کاشت مو و ابرو در ارتباط باشید.

آیا بعد از کاشت مو امکان ریزش مجدد مو وجود دارد؟

بله، پس از انجام عمل کاشت مو، امکان ریزش مو وجود دارد، این پدیده را به عنوان “ریزش موی تراشیده” یا “شوک تراشیدگی” می‌نامند. ریزش موی تراشیده معمولاً در مدت 2 تا 3 هفته پس از عمل کاشت مو رخ می‌دهد و ممکن است موجب نگرانی برخی افراد شود. این ریزش موی موقتی است و موها در مراحل بعدی به تدریج رشد خواهند کرد.

علت اصلی ریزش موی تراشیده پس از عمل کاشت مو، مربوط به تغییرات طبیعی مربوط به فرایند کاشت مو است. هنگام انجام عمل کاشت مو، موهای سالم از ناحیه‌ای از پوست که به عنوان مکان دهنده مو استفاده می‌شود، برداشته می‌شوند و سپس در مناطق کم مو یا بدون مو کاشته می‌شوند.

در نتیجه، ریشه‌های موی کاشته شده ممکن است به مدتی خوابیده باشند و سپس به تدریج شروع به رشد کنند. در این مدت، ممکن است موهای کاشته شده ریزش کنند و این فرآیند به عنوان یک پاسخ طبیعی بدن به مداخله جراحی در نظر گرفته می‌شود.

اگر موهای شما پس از عمل کاشت مو ریزش کنند، معمولاً نگران نباشید، زیرا این ریزش موی تراشیده معمولاً به طور طبیعی بهبود می‌یابد و موها در فاصله زمانی مدتها به طور معمولی رشد خواهند کرد. با این حال، در صورت داشتن هرگونه نگرانی یا سوال، بهتر است با پزشک خود در مورد وضعیت خود صحبت کنید تا نظارت و راهنمایی لازم را دریافت کنید. همه ی موارد مرتبط با کاشت مو در مورد کاشت ابرو نیز صدق میکند.

آیا به کمک روش های خانگی می توان ریزش مو را درمان کرد؟

روش‌های خانگی مانند استفاده از روغن‌های گیاهی از جمله روغن نارگیل و بادام، روغن زیتون و تخم مرغ و یا مواد دیگر می‌توانند در جلوگیری از ریزش مو نقش داشته باشند. البته قطعاً ‌توان تنها به روش‌های خانگی اکتفا کرد و باعث ایجاد غفلت در درمان زود هنگام شد. پس حتماً قبل از هر کاری با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.

آیا دکلره و رنگ کردن مو باعث ریزش مو می شود؟

بله. قطعاً یکی از علل کم پشت شدن موی خانم‌هایی که دائم از دکلره و رنگ مو استفاده می‌کنند و موهای آنها بعد از مدتی کم حجم شده و دائماً می‌ریزد همین است. اگر شما هم جزو این گروه از افراد هستید، باید بدانید اگر می‌خواهید موهایتان را دوباره زنده کنید از یک جایی به بعد باید رنگ و دکلره را متوقف کرد و فقط به تقویت موها پرداخت.

نقش اتوی مو و سشوار زیادی در ریزش مو

حرارت زیاد و استفاده مداوم است ابزارهای حالت دهنده مو مانند سشوار و اتوی مو باعث از بین رفتن رطوبت مو و آب آن شده و موها را خشک و شکننده میکند و می‌تواند به علت کشیده شدن مو منجر به ریزش مو شود.

راه های کنترل چربی سر برای جلوگیری از ریزش مو

  • شستشوی منظم مو با شامپوهای مخصوص موهای چرب و ماساژ متعادل جهت پخش یکنواخت چربی‌ها در سر
  • محصولاتی مانند روغن درخت چای یا کتوکنازول با صلاحدید پزشک جهت کاهش چربی سر
  • تغذیه مناسب جهت مصرف بیشتر ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها و مصرف کمتر غذاهای پرچرب
  • مدیتیشن، ورزش، ماساژ و سایر عوامل کاهنده استرس
  • جلوگیری از دستکاری پوست سر جهت عدم چرب شدن آن و حتی گاهی استفاده از پودرهای خشک کننده مو

در چه صورت با ریزش مو احساس خطر کنید

اگر شرایط تغییرات جدی و ریزش موی شدید و آزاردهنده هستید هرجا را که نگاه می‌کنید یک تاری از موهایتان را میبینید سریعاً به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

اولین قدم برای درمان ریزش مو

بستگی به این دارد که آیا اصلاً قابل درمان است یا خیر. بعد از مشخص شدن علت اصلی ریزش مو، شدت آن و نوع ریزش مو پزشک متخصص پوست و مو غالباً از یکی از روش‌های زیر استفاده می‌کند. این روش‌ها عبارتند از:

درمان‌های مکمل: استفاده از مواد معدنی و ویتامین‌ها مانند روی، آهن، بیوتین، امگا ۳، ویتامین د و غیره با صلاحدید پزشک.

درمان‌های جانبی و خارجی: شامل تزریق سرم غنی شده با عوامل رشد یا همان مزوتراپی و درمان های لیزری می‌باشد.

جراحی: کاشت مو و سایر روش‌های جراحی طبق صلاحدید پزشک.

مداخلات دارویی: ماینوکسیدیل و فیناستراید قرص‌های ضد آندروژن از داروهای رایج درمان ریزش مو هستند که حتماً باید با دستور و تجویز پزشک مصرف شوند.

آزمایش های لازم جهت مشخص شدن علت ریزش مو

  • تست آزمایش خون، تست‌های هورمونی، فولیکولین و اندازه‌گیری سطح ویتامین د
  • آزمایشات تیروئیدی
  • بیوپسی پوست جهت نمونه برداری از پوست
  • آزمایش پلکتروفرز اندازه‌گیری میزان پلاکت‌های خون
  • آزمایشات ژنتیکی خصوصاً جهت تشخیص آلوپسی آره آتا

روش های پیشگیری از ریزش مو

  • تغذیه سالم و نرمال
  • مراقبت درست از موها
  • مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی
  • استفاده از رنگ کننده‌ها و ابزارهای زیبایی مو به حد اعتدال
  • و غیره

آیا ریزش مو به صورت 100درصدی قابل درمان است؟

در برخی بیماری‌ها درمانی جهت ریزش مو وجود ندارد. در بعضی از موارد قابل درمان میتوان زیر نظر پزشک ریزش را کاهش داد و شاید در موارد نادری از بین برد. البته همانطور که گفتیم تعدادی ریزش تار مو در روز برای هر فردی طبیعی است.

چه زمانی  باید جهت ریزش مو به پزشک مراجعه کنیم؟

ریزش مو تا یک تعدادی در روز طبیعی است. اما اگر احساس می‌کنید موهایتان بیش از حد نرمال در حال ریزش است و کم حجم شده و هرجا را نگاه می‌کنید یک تار مو افتاده سریعاً به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

آیا ریزش مو در دوران بارداری طبیعی است و بعد از آن قطع می شود؟

در طول بارداری به علت ایجاد تغییرات هورمونی و در نتیجه تغییراتی در سیکل‌ها، امکان ریزش مو وجود دارد. اما در اغلب اوقات پس از دوران بارداری این مشکل برطرف شده و به طور طبیعی و خود به خود به حالت قبل برمی‌گردد. به این نوع ریزش مو، تلوگن زایمانی یا ریزش موی بعد از زایمان می‌گویند. این مشکل حداکثر بعد از حدود ۴ ماه از زایمان اغلب بهبود می‌یابد. بنابراین نگران ریزش موی پس از زایمان خود نباشید و با یک مشاوره تخصصی با پزشک متخصص پوست خود میتوانید آن را درمان کنید.

داروهای متداول ریزش مو

مینوکسیدیل: مینوکسیدیل یک داروی موضعی است که برای تقویت رشد موها استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند رشد موها را تحریک کند و کاهش ریزش مو را بهبود بخشد.

فیناستراید: فیناستراید یک داروی سیستمیک است که برای درمان ریزش مو ناشی از آندروژنتیک آلوپسیا (AGA) استفاده می‌شود. این دارو عملکرد آنزیم تبدیل تستوسترون به دی‌هیدروتستوسترون را مهار کرده و می‌تواند ریزش مو را کاهش دهد.

کورتیکواستروئیدها: در برخی موارد ریزش مو به علت التهاب پوست سر و بیماری‌های پوستی مانند درماتیت سبورئیک، استفاده از کورتیکواستروئیدها ممکن است توصیه شود. این داروها عملکرد التهاب‌گیری و ضد التهابی دارند.

مکمل‌های مو: برخی مکمل‌های مو شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا-3 می‌توانند در بهبود سلامت مو و کاهش ریزش مو مفید باشند. این مکمل‌ها معمولاً به عنوان تکمیل‌کننده رژیم غذایی استفاده می‌شوند.

سریع ترین راهکار برای درمان ریزش مو

راهکار متعددی جهت درمان فوری ریزش مو وجود دارد. برای پیدا کردن بهترین و سریع‌ترین راهکار درمان ریزش مو توصیه ما به شما این است که هرچه زودتر به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

نقش تیروئید در ریزش مو

هیپوتیروئیدیسم (کم‌کاری تیروئید): در این موارد، تیروئید کمترین مقدار هورمون‌های تیروئید را ترشح می‌کند. این موضوع می‌تواند منجر به کاهش تولید هورمون‌های متابولیکی و کاهش سرعت متابولیسم بدن شود. ریزش مو یکی از علائم معمول اختلالات تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدیسم است. همچنین، موها ممکن است نازک، خشک، زبر و با لکه‌های کمرنگ شوند.

هیپرتیروئیدیسم (افزایش فعالیت تیروئید): در این حالت، تیروئید بیشترین مقدار هورمون‌های تیروئید را ترشح می‌کند. این موضوع می‌تواند منجر به افزایش سرعت متابولیسم بدن و تغییراتی در عملکرد سیستم ایمنی بدن شود. ریزش مو نیز یکی از علائم متداول هیپرتیروئیدیسم است. موها ممکن است نازک و شکننده شوند و ممکن است موهای جدید در سرعت بیشتری رشد کنند.

اختلالات تیروئیدی در هر دو حالت بالا ممکن است موجب ریزش مو و کم پشت شدن موها شود. با درمان به موقع زیر نظر پزشک متخصص می‌توان از این ریزش مو جلوگیری کرد.

علت ریزش مو

الگو های طاسی

بیشتر انواع طاسی بخصوص در آقایان از الگوی خاصی پیروی می کنند. NOROWOOD طاسی های مردانه با علل هورمونی را بدین صورت تقسیم بندی می کند.

الگوی I: نمای معمولی در این الگو به شکل پسروی مختصری در ردیف اول خط مو در دو طرف ناحیه ی پیشانی- گیجگاهی می باشد. این الگو اغلب در ابتدای روند طاسی در سنین حدود زیر 25 سال دیده می شود. اشخاصی که درگیر این الگو می باشند، می توانند تحت نظر پزشک از دارو درمانی برای مقابله با پیشرفت طاسی سود ببرند و انجام عمل پیوند مو در این مرحله چندان ضروری و رضایت بخش نمی باشد. حتی اگر بیمار در سنین بالاتر مثل 45-39 هم دچار این مرحله گردد، ترمیم این قسمت به تناسب بین مو و چهره ی فرد میانسال آسیب می رساند.

الگوی II : در الگوی II موهای ردیف جلویی قسمت پیشانی گیجگاهی به سه شکل ضلعی پسروی می کنند و در بیشتر موارد اما نه همیشه این پسروی به صورت غیر قرینه می باشد. این الگو نیر اغلب در اشخاص جوان در مراحل پیشرفت طاسی دیده می شود. اشخاص درگیر این الگو اغلب اشخاص زیر 30 سال می باشند، چنانچه تراکم موهای جلوی سر کاهش نیافته باشد و ارتفاع پیشانی بیمار به تناسب چهره ی فرد آسیب نرسانده باشد، بیمار می تواند با بهره گیری از دارو درمانی تحت نظر پزشک روند پیشرفت این الگو را کندتر سازد.

اما اگر چهره ی بیمار دچار عدم تناسب شد، و یا این الگو در سنین بالای 35 سال مشاهده شود، بیمار کاندید عمل پیوند مو و اصلاح این ناحیه می باشد. معمولا طی یک عمل پیوند مو این خط می توان ترمیم نمود ولی چنانچه تراکم باقی موها زیاد باشد، جهت ایجاد تناسب بهتر است طی عمل دوم تراکم ناحیه ی کاشته شده را افزایش داد.

الگوی III: پسروی موی ناحیه پیشانی_ گیجگاهی در این الگو با افزایش سن وسیع می شود. برخی اشخاص در سنین پایین نیز دچار این الگو می شوند که می توان با انجام عمل پیوند مو ناحیه را ترمیم نمود.

الگویIV: پسروی موی ناحیه ی پیشانی _ گیجگاهی در این الگو بسیار وسیع تر از الگوی III می باشد. تراکم ناحیه ی فرق سر در الگوی IV کاهش پیدا می کند. به طوری که حتی در برخی موارد طاسی ناحیه ی فرق سر با این الگو معرفی می گردد. اشخاصی که مبتلا به این الگوی طاسی می باشند، چنانچه در پشت سر تراکم کافی داشته باشند طی یک عمل میتوانند نواحی دچار طاسی را پوشانده و اگر خواهان تراکم بیشتری باشند، طی یک عمل دوم، تراکم ناحیه را زیادتر می کنند.

اگر شخص درگیر این طاسی در سنین پایین( زیر 25 سال) باشد، هم زمان با انجام عمل پیوند، بهتر است از دارو جهت کند نمودن روند طاسی در باقی مو ها استفاده نمایند.

الگو V: طاسی در الگوی V به این صورت  است که طاسی ناحیه ی فرق سر از طاسی در ناحیه ی پیشانی- گیجگاهی متمایز است و پل مواردی که حد فاصل این دو ناحیه است، باریک تر و کم مو تر از الگوی IV می شود. در این الگو طاسی ناحیه ی فرق سر و پیشانی در مقایسه با الگوی IV وسیع تر است. اشخاص درگیر این نوع طاسی در هر سنی کاندید عمل پیوند موی طبیعی می باشند.

اگر تراکم ناحیه ی اهدا کننده کافی باشد طی دو عمل می توان قسمت جلوی سر و عقب سر را پوشاند و اگر فرد مبتلا در سنین زیر 35 سال باشد و تمایل به افزایش تراکم موها داشته باشد، طی یک عمل سوم تراکم نواحی کاشته شده را افزایش داد. بهتر و علمی تر است که در این گروه های سنی پس از انجام عمل بیمار را تحت پوشش دارو درمانی قرار داد تا موهای باقی مانده دچار طاسی نشوند.

الگوی VI: پل مو دار حد فاصل ناحیه ی پیشانی و فرق سر در این الگو کاملا از بین می رود و وسعت طاسی هم طولی و هم عرضی افزایش پیدا می کند. شخص درگیر، اغلب در سنین بالای 35 سال دچار این نوع الگو می گردد. صرف نظر از سن فرد مبتلا، با انجام دو الی سه عمل بسته به تمایل بیماری و میزان تراکم پشت سر، می توان نواحی را تحت پوشش قرار داد.

الگوی VII: در این الگو فرایند طاسی بسیار پیشرفت کرده و به همین علت وسعت ناحیه ی طاسی در این الگو به بیشترین اندازه ی خود می رسد. اشخاص مبتلا به این الگوی طاسی می توانند بسته به تراکم پشت سر خود، با انجام عمل پیوند موی طبیعی تا حد امکان این نواحی را بپوشانند.

اگر چه هر الگویی از ریزش مو پروسه ی جراحی خاصی از نظر تعداد گرافت و تعداد اعمال جراحی خواهد داشت، ولی در ویزیت اولیه، پزشک معالج بسته به مجموعه عوامل اصلی چون سن، جنس و حالت موها و تراکم پشت سر و همچنین الگوی طاسی، تعداد اعمال جراحی و تعداد گرافت های لازم را تعیین خواهد نمود، ولی تصمیم گیرنده ی نهایی بیمار خواهد بود.

خدمات درمان ریزش مو در تهران

راه های درمان ریزش موی مردانه

درمان دارویی: درمان های دارویی موثری به صورت قرص و محلول های موضعی در دسترس است که استفاده ی طولانی مدت از ان ها باعث بقای مو ها خواهد شد. فیناستراید یک داروی خوراکی به شکل قرص می باشد که فقط با تجویز پزشک باید مصرف شود. این دارو فقط توسط آقایان مصرف می گردد. در مطالعات انجام شده، نشان داده شده است که مصرف مداوم این دارو باعث رویش مجدد مو در برخی آقایان گردیده و در ضمن ریزش مو نیز متوقف می گردد. نحوه ی عملکرد این دارو، کاهش تشکیل دی هیدروتسترون در حالی که تسترون  کاهش پیدا نمی کند، می باشد.

بنابراین هرگونه عارضه جانبی که فعالیت های جنسی آقایان را تحت تاثیر قرار دهد بسیار خفیف و نامحسوس بوده و در 2 در صد از مصرف کنندگان اتفاق می افتد. چنانچه این دارو در مراحل اولیه ریزش مو و یا طاسی متوسط مصرف شود بهترین اثر را نشان خواهد داد ولی مصرف آن توسط اشخاص با ریزش موی پیشرفته موجب حفظ موهای باقی مانده خواهد بود. ماینوکسیدیل به شکل محلول موضعی 2 درصد و 5 درصد تجویز می شود که باعث کاهش سرعت ریزش مو می گردد ولی کمک کمتری به رشد مجدد موهای از دست رفته می کند.

محلول هایی با غلظت بالاتر که به آقایان تجویز می گردد موثرتر از نوع 2 درصد آن می باشد. محلول 5 درصد به طور معمول برای خانم ها تجویز نمی شود چون باعث تحریک رشد موهای صورت شده و در خانم ها موثر تر از محلول 2 درصد آن نمی باشد. هم فیناستراید و هم ماینوکسیدیل هر دو باید به صورت مداوم و طولانی مدت استفاده شوند تا اثر آن ها باقی بماند. چنانچه مصرف آن ها قطع شود، اطسی ادامه خواهد یافت.

این دارو ها ممکن است در همه ی اشخاص موثر نباشد. ولی مطالعات نشان داده است در بیشتر افراد تجویز این دارو موثر بوده است. به علاوه، مصرف توام این داروها اثرات بسیار بیشتری در بازشگت موهای از دست رفته در آقایان مبتلا به طاسی آندروژنیک خواهد داشت.

درمان جراحی: عمل پیوند موی طبیعی، یک راه دائمی جهت جایگزینی موهای از دست رفته توسط موهای زنده و طبیعی است. یک سوال مهم در مورد درمان جراحی طاسی این است که چه اشخاصی کاندید مناسب انجام پیوند موی طبیعی می باشند یا به عبارتی چه کسانی از جراحی پیوند موی طبیعی بهره می برند؟ هرکسی که ریزش موی پایدار داشته باشد ممکن است از این عمل سود ببرد.

این افراد عبارتند از: مردان مبتلا به طاسی الگوی مردانه، خانم های مبتلا به طاسی الگوی زنانه، آقایان و خانم هایی که می خواهند طرح خط جلوی موهای خود را تغییر دهند، اشخاصی که دچار جای زخم فاقد مو بر اثر جراحت یا بیماری های پوستی، در ناحیه ی سر و صورت می باشند و اشخاصی که ابرو و یا مژه از دست داده اند و یا در ناحیه ی ریش و سبیل دچار نقص رویش مو شده اند. آقایان و خانم هایی که خواهان داشتن مو در نقاطی هستند که فاقد مو یا دارای موهای اندکی است.

پیوند موی طبیعی: تکنیک های مدرن جراحی پیوند موی طبیعی می توانند نواحی را که دچار طاسی شده اند، توسط موهای طبیعی و قابل رشد شخص، مودار ساخته و خط موی از بین رفته و یا ناقص جلوی سر را به شکل دلخواه ترمیم نمایند. این موها به مراقبت خاصی نیاز ندارند جز شست و شو، شانه کردن، اصلاح کردن که به طور معمول برای موهای خود انجام می دهیم.

پیوند موی طبیعی عبارت است از برداشت پوست دارای موهای دائمی و ثابت از پشت یا کناره های سر و سپس تبدیل این نوار پوست به نوار های باریک تر که به نام روش اسلورینگ مرسوم می باشد و تبدیل این نوار ها به قطعاتی به نام گرافت توسط ذره بین یا میکروسکوپ معمولی یا میکروسکوپ های حرفه ای به نام استریو میکروسکوپ. سپس کاشت این گرافت های کوچک در پوست ناحیه ی طاس یا کم پشت سر بدون آن که به ریشه ی موهای موجود صدمه ای وارد گردد، این گرافت ها در همان جهتی که موی طبیعی قرار دارند در پوست کاشته خواهند شد.

ایجاد گرافت های بسیار کوچک جراحان را قادر ساخته تا نمای بسیار طبیعی به ناحیه ی کاشته شده و خط جلوی سر بدهند. بسته به وسعت طاسی پوشاندن نواحی طاس ممکن است طی 3-2 جلسه انجام شود و البته این در صورتی امکان پذیر است که ناحیه ی اهدا کننده ی گرافت در پشت سر از تراکم کافی برخوردار باشد.

امروزه این عمل به خوبی توسط بیمار تحمل می گردد. طی 24 ساعت دلمه های کوچک در نواحی کاشت شده ایجاد می گردد که طی 14-4 روز به تدریج در اثر استحمام خواهند ریخت. موهای پیوند شده شروع به رشد نموده و طی 16-10 هفته بعد به تدریج شروع به رشد مجدد نموده و با گذشت ماه ها از عمل پیوند مو، تراکم ناحیه بیشتر و بیشتر خواهد شد.

ریزش مو در خانم ها

طاسی در خانم ها نسبت به مردان خیلی کمتر دیده می شود به طوری که تنها 30 درصد از خانم ها بعد از 30 سالگی در معرض خطر طاسی قرار می گیرند. طاسی در خانم ها الگوی گوناگونی دارد که یکی از انواع آن، طاسی با الگوی زنانه است که بیشتر در دهه ی سوم و پنجم زندگی خانم ها دیده می شود. به گونه ای که تمامی موهای سر به یک باره و به طور یک دست در ناحیه فرق و میانی سر به صورت دوایر متحدالمرکز شروع به ریزش می کنند.

مراحل درمان ریزش مو

بهترین متخصص پوست و مو جهت درمان ریزش مو در تهران

جهت دریافت هرگونه خدمات مرتبط با ریزش مو و نیز درمان ریزش مو به صورت قطعی در تهران با دکتر میر احد موسوی متخصص پوست و مو و ارائه دهنده سایر خدمات زیبایی از جمله تزریق چربی، فیشیال صورت، تزریق ژل، تزریق بوتاکس، بلفاروپلاستی و غیره با مطب دکتر در ارتباط باشید. همچنین جهت مشاهده نمونه عکس‌های قبل و بعد از درمان ریزش مو در خدمت شما هستیم.

فهرست